Harish Johari

Autorul jocului de autocunoaștere Leela, așa cum este cunoscut astăzi, este Harish Johari, un savant indian, expert în Vede și scripturi, maestru în astrologie, numerologie, maestru în filozofie, scriitor, poet, sculptor, pictor și muzician.

Opera vieții sale, al cărei material a fost colectat de-a lungul a 30 de ani, este acum disponibilă lumii în forma sa inegalabilă.

Datorită muncii extraordinare a lui Harish în recuperarea scrierilor pierdute pe bucăți, ne putem bucura acum de jocul „Leela”.

 

 

Copilăria autorului și a familiei sale uimitoare.

Harish s-a născut în 1934 în satul Faridpur, Uttar Pradesh, din nordul Indiei. Băiatul a fost înzestrat cu creativitate, o minte analitică ascuțită și curiozitate încă din fragedă copilărie. De la vârsta de trei ani, Harish a început să își etaleze abilitățile uimitoare, demonstrându-le celor apropiați memoria sa fenomenală. În copilărie, putea petrece ore întregi recitând poezii învățate pe de rost, texte din literatura indiană veche, Upanishads, Vedas și Puranas.

Harish și-a moștenit abilitățile și talentele de la familia sa. Tatăl său, Banki Behari Lal Johari, și-a combinat munca de zi cu zi ca magistrat municipal cu studiul astrologiei, Hatha Yoga și Vedanta. Străunchiul său Acharya Chandrashekar Shastri a fost un student serios al hinduismului și a scris mai mult de o sută de cărți pe această temă.

A citit poezii la întâlnirile comunității neo-hinduse Arya Samaj, care lupta pentru "adevăratul hinduism vedic"

Tinerețea și creativitate.

Un individ versatil și talentat, până la vârsta de 20 de ani Harish stăpânea o varietate de domenii de cunoaștere. A studiat hatha yoga, s-a apucat serios de lupte și a urmat regulile culturii fizice indiene.

Obținerea unui masterat în filosofie la vârsta de 23 de ani la Bareilly College și a unui masterat în filologie la 25 de ani i-a permis viitorului filosof și custode al tradiției mistice indiene să se alăture companiei profesorilor sufiți.

Datorită talentului său muzical, a fost acceptat în cercul de poeți și muzicieni și a devenit prieten pe viață cu renumitul poet și muzician indian Jagdish Mohan. Ulterior, fascinația sa pentru muzică s-a transformat într-un studiu mai profund al efectelor sunetului asupra minții și psihicului uman. Harish a devenit un expert și un practicant al mantra yoga, înregistrând propriile bhajans și scriind mai multe lucrări pe această temă.

buddha, india, ghost-1910195.jpg
Scroll to Top